Share via...

DreamHack înseamnă calculatoare, Internet și întreaga experiență digitală pe care acestea le creează. Asta și oamenii deosebiți pe care-i poți întâlni la astfel de evenimente, pasionați de tot ce înseamnă jocuri sau artă digitală.

La fel ca în ediția din 2013, accesul tuturor cosplayerilor în cadrul DreamHack București 2014 este gratuit și se va face pe baza costumului. Cosplayerii înscriși la concursurile de grup și individual sunt așteptați vineri, 25 aprilie 2014, Sala Polivalentă pentru ridicarea legitimației de participare în concurs.

Participarea în concursul de cosplay nu este obligatorie. POȚI FACE COSPLAY ȘI FĂRĂ SĂ PARTICIPI ÎN CONCURS!

Data limită pentru înscrierea în concursurile de cosplay (individual sau grup) este 7 aprilie 2014. În momentul înscrierii nu este obligatoriu să aveti costumul finalizat, dar este obligatoriu ca la concurs costumul să fie cel înscris.

Ordinea intrării pe scenă este cea inversă înscrierii pe site. Acest lucru este valabil atât pentru proba individuală, cât și pentru cea de grup.

În cadrul concursurilor de Cosplay, un participant poate să se înscrie atât la proba individuală, cât și la cea de grup.

Câștigătorul marelui premiu la categoria individual va pleca într-o excursie la Paris, unde va reprezenta România pe cea mai mare scenă de cosplay din Europa, la festivalul Japan Expo.

Atenție! Transportul și cazarea la Paris vor fi asigurate de către organizatori, atât pentru participant, cât și pentru însoțitorul acestuia.


Premii Cosplay:

Locul 1: Câștigătorul marelui premiu la categoria individual va pleca într-o excursie la Paris, unde va reprezenta România pe cea mai mare scenă de cosplay din Europa, la festivalul Japan Expo 2014.

Locul 2

Locul 3

Best effort

Cel mai popular cosplayer:  

Cosplay de grup (unul pentru fiecare membru al grupului)

Multe alte surprize sunt pregătite pentru cosplayeri din partea organizatorilor și partenerilor.


Ce este Japan Expo?

Cel mai mare festival de cultură japoneză și divertisment din Europa, Japan Expo Paris, își sărbătorește anul acesta cea de-a 15-a aniversare.

Evenimentul are loc între 2 și 6 iulie, la Paris-Nord Villepinte Exhibition Center – un spațiu de 125.000 de m² – care anul trecut a găzduit peste 230.000 de participanți.

Activitățile sunt multe și extrem de variate, de la competiții de cosplay, prezentări de modă, turnee de jocuri video, demonstrații de arte marțiale, felurite conferințe și vizionări de filme, până la ateliere de creație, animație, desen sau bucătărie japoneză, concursuri de karaoke și concerte live cu cele mai populare trupe de rock japonez. De asemenea, Japan Expo găzduiește an de an invitați de seamă: muzicieni, scriitori, designeri, regizori și producători – reprezentanți de prestigiu din lumea jocurilor video, manga sau anime.


Concursul de cosplay va fi împărțit în 2 categorii:

  • Proba individuală –  se pune accentul pe detaliile costumului.
  • Proba de grup – performanta grupului pe scena va fi criteriul principal de departajare.

Timpul maxim de prezentare în cadrul probei de grup este de 5 minute.

Evaluarea costumului

  • Coordonatorul concursului de Cosplay va lua în considerarea atât costumul, cât și prezentarea. Cele mai multe puncte se vor acorda pentru acuratețea costumului. Costumele cumpărate sau cele create “la comandă” vor fi descalificate.
  • Concursul de cosplay se va desfășura pe toată durata evenimentului, prima zi fiind marcată de o probă surpriză.
  • Toți participanții vor avea o prezentare – maxim 1 minut – în care își pot interpreta personajul.
  • Fiecare concurent va avea la dispoziție o singură reprezentație.
  • Coordonatorul Cosplay este liber să ofere cât mai multe premii (mai multe decât cele anunțate inițial)

Eligibilitate

  • Concursul de Cosplay este adresat costumelor ce reprezintă personaje din jocuri video, anime, manga filme, seriale etc.
  • Toți participanții trebuie să citească, să accepte și să respecte toate regulile concursului de Cosplay prezentate în această pagină.
  • Prin înregistrarea pentru concurs Cosplay, toți participanții sunt de acord ca DreamHack Bucuresti sa utilizeze imaginile lor în scopuri promoționale, atât fotografii și cât și videoclipuri.
  • Toti concurentii vor trimite materialele video si audio pana la data de 7 aprilie 2014. Orice manterial trimis dupa acesta data nu va putea fi utilizat pe scena.
  • Oricine încalcă regulile DreamHack Bucuresti va fi descalificat.

Decorul Scenei

  • Fiecare participant va avea proiectat pe ecranul de pe scenă filmul/imaginea cu care s-a înscris. Acestea vor fi însoțite de materialele audio ale fiecărui concurent, dacă acestea există.
  • Pentru cei ce nu trimit materiale audio-video va fi folosit un efect audio generic, iar pe ecranul de pe scenă va fi proiectată sigla evenimentului.
  • Sunt disponibile 3 tipuri de jocuri de lumini: slow, medium, fast. Pentru proba individulală este disponibil un spot central pentru a pune accentul pe concurent.
  • Nu sunt permise efectele speciale.
  • Nu vor fi puse la dispoziție microfoane. Dacă aveți un mesaj de transmis, vă rugăm să îl atașati materialelor cu care se face înscrierea în concurs.

Informații generale

  • DreamHack București 2014 este un eveniment acesibil pentru toate vârstele.
  • Limbajul ofensator de orice fel nu este permis – nu sunt permise referințe rasiale sau sexuale, obscenități etc.
  • Hărțuirea între cosplayeri nu este permisă.
  • Toate glumele sexuale trebuie să aibă o interpretare non-sexuală cel puțin la fel de evidentă.
  • Fiți inteligenți, nu grosolani! Dacă voi considerați că aveți un costum sau prezentare ce ar putea fi prea riscantă sau ofensatoare, probabil că este.
  • Puteți surprinde publicul, dar nu încercați să surprindeți neplăcut juriul: nu folosiți foc, flăcări, fum, ceață, gheață carbonică, mașini de vânt, lasere, gaze sub presiune sau lichide.
  • Nu săriți pe sau de pe scenă – folosiți doar intrările și ieșirile desemnate oficial.
  • Toate armele trebuie să fie aprobate. Armele îndreptate spre cineva care nu face parte din grupul dvs. de Cosplay nu vor fi tolerate. Coordonatorii Cosplay trebuie să aprobe orice acțiuni care implică arme.
  • Concurenții nu pot folosi timpul pe scenă pentru a face demonstrații politice, religioase, ofensatoare sau alte acțiuni care nu sunt legate de intrarea lor .
  • Toate deciziile luate de către coordonatorul Cosplay sunt definitive.

La DreamHack București 2013, locul I a fost adjudecat de . Cunoscută în lumea cosplay-ului pentru dibăcia, inspirația și grija cu care își confecționează propriile costume, Livia ne-a impresionat cu portretizarea lui Edward Kenway din Assassin’s Creed: Black Flag.

Costumul Liviei s-a detașat de celelalte costumații înscrise în concurs îndeosebi prin complexitatea deosebită și prin realizarea fără cusur. Anul acesta, locul I poate fi al tău! Fii alături de noi la DreamHack București 2014!


Juriu – Concurs Cosplay DreamHack Bucuresti 2014

Cosplay Gen – una dintre cele mai renumite publicații de cosplay din lume – este invitată anul acesta în juriul Concursului de Cosplay de la DreamHack București 2014.

Astfel, costumele vor fi evaluate de Ruxandra Târcă (redactor-șef), Cristian Botea (coordonator de conținut), Paula Vicol (pe care deja mulți dintre voi o cunosc pentru cosplay-urile sale) și Ellie din echipa DreamHack.

Ruxandra Târcă Cristian Botea Paula Vicol Ellie

Contact

  • Dacă aveți o întrebare despre costum sau legată de eveniment, nu ezitați să întrebați organizatorii Cosplay – Skype: naroiclime / e-mail: ellie [arond] computergames [punct] ro
  • Atenție! Organizatorii  Cosplay sunt singurii în măsură să ofere informații oficiale despre concurs. Orice alte informații “din surse sigure” trebuie tratate ca simple zvonuri.


Formular înscriere individuală

Fields marked with a * are required.

Formular înscriere grup

Fields marked with a * are required.

Pentru fiecare membru trebuie specificat numele complet / CNP/ adresa de e-mail / număr de telefon / numele personajului