PGL Cupa Școlilor la Minecraft debutează în această primăvară

stire drewmhack minecraft

PGL inaugurează o competiție inedită pentru fanii jocului Minecraft: Cupa Școlilor . În competiție se pot înscrie elevi din clasele I-VIII. Echipele vor fi formate din cinci jucători care obligatoriu trebuie să fie înscriși la aceeași școală, turneul având formatul 5v5. Modul de joc folosit, Ultra Hardcore, se bazează pe echipe de cinci jucători care se vor lupta pentru supraviețuire pe o hartă special creată de către organizatorii cupei. Harta va purta numele DreamHack.

Participanții au ocazia să câștige merchandise Minecraft și alte produse gaming-related. Pentru a participa, elevii trebuie să folosească versiunea 1.8 oficială a jocului. Orice jucător care folosește o versiune neoficială va fi descalificat.

Program

Vor exista trei etape de calificări care vor avea loc în zilele de sâmbătă ale lunii martie: 7, 14, 21 Martie. Pentru fiecare etapă va exista o perioadă de 4- 5 zile pentru înscrieri după cum urmează:

Etapa 1- înscrieri între 2-6 martie (până la ora 12)

Etapa 2- înscrieri între 8-12 martie

Etapa 3- înscrieri între 15 – 19 martie

În cazul în care o echipă s-a înscris la cel puțin două dintre cele trei calificări și nu a reușit să se califice, aceasta are posibilitatea de a se înscrie la o etapă de Last Chance – pe 28 martie-, unde numai două echipe se pot califica mai departe.

Înscrierile se vor face completând formularul de înregistrare de pe site-ul dreamhack.ro

Fiecare calificare va avea maxim 4 grupe de cate 16 echipe, grupele fiind alese aleatoriu. Meciurile din grupe vor fi jucate la o ora și jumătate distanță unul de celalalt (11:00 / 12:30 / 14:00 / 15:30), în fiecare sâmbătă (7, 14, 21 Martie) .

În etapa finală (4 aprilie) se vor întâlni echipele calificate din primele trei etape și câștigătoarele turneului Last Chance. Sistemul de joc nu se va mai baza pe supraviețuire ci pe acumulare de puncte. Sistemul de acumulare al punctelor este explicat pe larg in regulamentul competiției.

Regulament (click pentru a downloada)

Cele mai bune două echipe din calificări se vor înfrunta în finală la DreamHack Bucharest 2015. Echipele cu cinci jucători fiecare vor beneficia de acces gratuit la DreamHack Bucharest. 

Echipe finaliste

În urma turneului de calificare, echipele Taunts și Red Slayers s-au calificat în finala de la DreamHack Bucharest 2015. 

Punctajul în urma etapei finale de calificări (5 aprilie)

Taunts – 23 de puncte

Red Slayers – 21 de puncte